FinalFour
Bryłka
Stokado
baner_FBAnt
Baner AWS

Lista wyposażenia gastronomicznego potrzebnego w restauracji

O wiele łatwiej jest wyobrazić sobie restaurację bez designerskich stołów czy krzeseł niż bez porządnego wyposażenia gastronomicznego w postaci ciągów grzewczych, czy urządzeń chłodniczych. Prawda jest taka, że jakość serwowanych dań zależy nie tylko od umiejętności kucharzy, ale również od narzędzi, z których mogą oni korzystać. Dopasowany sprzęt ułatwia pracę i daje o wiele więcej możliwości. Poznaj listę wyposażenia gastronomicznego.

Niezbędny sprzęt do gastronomii, czyli ciągi grzewcze 

Ciągi grzewcze oferowane przez najlepsze marki, a w tym Fagor, Mareno, Berto’s, Kormet czy Tecnoinox, stanowią niezbędny element każdej restauracji, która chce cieszyć się najwyższym standardem. Te profesjonalne rozwiązania gastronomiczne umożliwiają sprawną obróbkę termiczną potraw i efektywne wydawanie dań.

Taki sprzęt do gastronomii składa się z różnorodnych elementów przeznaczonych do obróbki termicznej. Kucharze mogą korzystać z płyt kuchennych, grilli, kotłów warzelnych czy warników do makaronu. Ciągi grzewcze zapewniają nie tylko doskonałe parametry użytkowe, ale także są objęte wieloletnią gwarancją, dzięki czemu wiesz, że przejdą każdy przegląd i kontrolę sanepidu. 

Najlepsze ciągi grzewcze posiadają odpowiednie atesty PZH oraz są przyjazne dla środowiska i zdrowia ludzi. Ich produkcja odbywa się zgodnie z surowymi wytycznymi dotyczącymi urządzeń przeznaczonych do profesjonalnego wykorzystania w branży gastronomicznej. Takie wyposażenie gastronomii w Rzeszowie znajdziesz na iguana.pl. 

Obowiązkowe wyposażenie gastronomiczne, czyli piece konwekcyjno-parowe

Gastronomiczne piece konwekcyjno-parowe reprezentują kolejny etap rozwoju w dziedzinie urządzeń gastronomicznych, wykorzystujących zjawisko konwekcji. Ich innowacyjność polega na możliwości łączenia konwekcji z parowaniem, co sprawia, że są niezastąpione w restauracyjnych kuchniach o najwyższym standardzie.

Takie wyposażenie gastronomiczne umożliwia nie tylko tradycyjne pieczenie, ale również parowanie wnętrza komory. W ten sposób zapewniasz sobie doskonałą obróbkę termiczną potraw i to bez utraty ich naturalnej wilgoci. Dzięki cyrkulacji gorącego powietrza możliwe jest przygotowywanie potraw w sposób zdrowy, a przede wszystkim smaczny.

Dokładna lista wyposażenia gastronomicznego 

I choć piece oraz ciągi grzewcze są niezbędne w każdej restauracyjnej kuchni, to i tak przyda się dodatkowe wyposażenie, a dokładnie: 

  • urządzenia chłodnicze, czyli lodówki i zamrażarki, 
  • zmywarki – polecamy oddzielną na szkło, 
  • ciągi wydawnicze, 
  • meble ze stali nierdzewnej, 
  • sprzęt do obróbki mechanicznej, na przykład mięsa. 

Podoba‚ Ci się materiał? Udostępnij go i komentuj - Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna! Chcesz by podobnych materiałów powstawało jeszcze więcej?Wesprzyj nas!

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Zobacz wszystkie komentarze

Najnowsze