Baner AWS
Stokado
baner_FBAnt
baner_GM

Podwórko przy Parczewskiego zyskało nowe brawy

Uczniowie Liceum Plastyczngo w Kaliszu namalowali na murach okalających podówrko przy ulicy Parczewskiego mural. Inicjatywę przeprowadzono pod kierunkiem nauczycieli oraz przy fachowym wsparciu Wojciecha Brewki.

Autorką zrealizowanego projektu jest Nikola Szpera z III klasy kaliskiego „Plastyka”. Jej praca zwyciężyła w konkursie Street Art – Mural – Miejski ogród. Przemiana podwórka ma być modelową – choć w niewielkiej skali – rewitalizacja. Do wspólnych działań z Liceum Plastycznym i Specjalnym Ośrodekiem Szkolno-Wychowawczym Nr 1 im. Janusza Korczaka zaangażowani zostali mieszkańcy korzystający z podwórka oraz miejskie jednostki. Zmieniona została nawierzchnia, posadzone drzewa i byliny, pojawiły się też nowe siedziska. Ostateczny efekt prac zobaczymy w najbliższy piątek.

Źródło: Krystian Kinastowski – Prezydent Kalisza/FB








Podoba‚ Ci się materiał? Udostępnij go i komentuj - Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna! Chcesz by podobnych materiałów powstawało jeszcze więcej?Wesprzyj nas!

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Zobacz wszystkie komentarze

Najnowsze