baner_FBAnt
Baner AWS
wszystkie_wiadomosci

Pojawił się kontrkandydat na stanowisko Rektora Uniwersytetu Kaliskiego

Sezon wyborczy na Uniwersytecie Kaliskim im. Prezydenta Stanisława Wojciechowskiego nabiera tempa. Jak na razie oficjalnie swoją kandydaturę na stanowisko rektora na kadencję 2024-2028 zgłosili dwaj kandydaci. Oprócz aktualnego rektora dr hab. n. med. Andrzeja Wojtyły, prof. Uniwersytetu Kaliskiego do rywalizacji przystąpił także prof. dr hab. Jan Matysiak.

W swoim obszernym, 24-stronicowym programie wyborczym pt. „Bezpieczny restart i dynamiczny rozwój” prof. dr hab. Matysiak przedstawia szczegółowe plany w zakresie nauki, dydaktyki, organizacji uczelni oraz współpracy. Deklaruje m.in. wypracowanie jasnego systemu motywacji i nagradzania pracowników za osiągnięcia naukowe, stworzenie programu finansowania badań naukowych ze środków uczelni, doskonalenie bazy dydaktycznej oraz aktywizację życia studenckiego.

Jan Matysiak jest profesorem nauk medycznych i nauk o zdrowiu. Obecnie jest kierownikiem jednej z największych Katedr na Wydziale Farmaceutycznym Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Związany z Uniwersytetem Kaliskim od 2010 r., gdzie pełnił funkcje m.in. kierownika Katedry Kosmetologii, prodziekana Wydziału Medycznego i członka Senatu. Obecnie jest zatrudniony na UK jako profesor na Wydziale Medycznym i Nauk o Zdrowiu.

Więcej informacji o prof. dr hab. Janie Matysiaku, w tym pełną treść programu można znaleźć na jego stronie internetowej.

Zdjęcia: janmatysiak.com

Podoba‚ Ci się materiał? Udostępnij go i komentuj - Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna! Chcesz by podobnych materiałów powstawało jeszcze więcej?Wesprzyj nas!

Subskrybuj
Powiadom o