FinalFour
Bryłka
Stokado
baner_FBAnt
Baner AWS

Rajd Rowerowy Szlakiem Kulinarnym „Kaliskie Smaki”

Rajd Rowerowy Szlakiem Kulinarnym „Kaliskie Smaki” odbędzie się 13 maja. Wystartuje o godzinie 9.00 spod Starostwa Powiatowego w Kaliszu. Cykliści do pokonania będą mieli łącznie ok. 60 kilometrów z półmetkiem nad zalewem w Murowańcu. Zapisy prowadzone są do 10 maja, a wpisowe wynosi 20 złotych. Poniżej więcej szczegółów.

Zbiórka uczestników odbędzie się o godzinie 8.30 na parkingu przed Starostwem Powiatowym w Kaliszu. Pół godziny później uczestnicy na czele z komandorem rajdu Krzysztofem Wydrą wyruszą w kierunku Opatówka. Tam odwiedzą Gospodarstwo Rolno-Sadownicze Państwa Wróblewskich, a więc nowy podmiot na Szlaku Kulinarnym „Kaliskie Smaki”. Później uczestnicy udadzą się do Pałacu Tłokinia, gdzie na każdego będzie czekać słodki poczęstunek. Kolejnym punktem na trasie będzie Koźminek i oczywiście tamtejsze atrakcje oraz zabytki. Półmetek Rajdu będzie znajdował się nad malowniczym zalewem w Murowańcu. Po krótkiej przerwie cykliści wyruszą w drogę powrotną w kierunku Kalisza. To właśnie w najstarszym polskim mieście, tuż przy Restauracji KTW (Park Miejski) znajduje się meta Rajdu. Tam oczywiście nie zabraknie ciepłego poczęstunku.

Wpisowe na Rajd Rowerowy Szlakiem Kulinarnym „Kaliskie Smaki” wynosi 20 złotych. Pieniądze należy wpłacać do 10 maja (środa) na konto Stowarzyszenia Ludzi Dobrej Woli Ziemi Kaliskiej. W tytule przelewu prosimy wpisać: imię i nazwisko wraz z dopiskiem „Rajd Rowerowy 13 maja”.

Nr rachunku bankowego: 03 8404 0006 2004 0021 3817 0001

Aby uczestniczyć w Rajdzie należy również zapisać się wysyłając zgłoszenie (imię i nazwisko) na adres e-mail: promocja@powiat.kalisz.pl lub pod nr telefonu (62) 50 14 306

Podczas Rajdu uczestnicy otrzymają słodki poczęstunek w Pałacu Tłokinia oraz ciepłą zupkę w Restauracji KTW Kalisz.
Regulamin Rajdu Rowerowego Szlakiem Kulinarnym „Kaliskie Smaki”

źródło: powiat kaliski

Podoba‚ Ci się materiał? Udostępnij go i komentuj - Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna! Chcesz by podobnych materiałów powstawało jeszcze więcej?Wesprzyj nas!

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Zobacz wszystkie komentarze

Najnowsze