Warsztaty z „dzikim jadłem” w Lesie Winiarskim
Pod czujnym okiem profesjonalnego szefa kuchni, zostaną przygotowane wyśmienite potrawy z produktów pochodzących z lasu. W menu m.in. burgery z jelenia i dzika, curry z sarny, dzika sałata, ziemniaki z ogniska i leśna lemoniada. Impreza odbędzie się w najbliższą neidzielę.
Lubisz gotować, poznawać nowe smaki, uczyć się nowych technik kulinarnych? To coś dla Ciebie! Ruzyły zapisy na bezpłatne warsztaty kulinarne pn. „Otwarty Las Winiarski – Dzikie Jadło”. Podczas warsztatów będzie również można dowiedzieć się więcej o właściwościach odżywczych i walorach smakowych dziczyzny oraz innych naturalnych produktów pochodzących z lasu. Zostanie poruszona też problematyka odpowiednich sposobów przyrządzania dziczyzny oraz właściwego sposobu jej przechowywania, a także innych darów lasu.
Liczba miejsc jest ograniczona – jest ich tylko 60 dla dorosłych i 40 dla dzieci. O uczestnictwie decyduje kolejność zgłoszeń. Zapisów można dokonać wyłącznie drogą mailową pod adresem: beata.katna@poznan.lasy.gov.pl Przed zgłoszeniem należy zapoznać się z regulaminem uczestnictwa w warsztatach. Aby zgłoszenie było ważne, należy w treści maila wpisać: „Oświadczam, iż zapoznałem/am się z treścią Regulaminu i akceptuję jego warunki i zasady” oraz podać imię i nazwisko uczestnika, jego numer telefonu oraz adres e-mail oraz preferowaną grupę”. O zakwalifikowaniu się na warsztaty lub wpisaniu na listę rezerwową, każda osoba zostanie powiadomiona zwrotną informacją mailową.
Otwarty Las Winiarski – Dzikie Jadło
Harmonogram godzinowy:
Grupa I Dziki Burger
– 12:00 – Rejestracja uczestników warsztatów kulinarnych „Dzikie Jadło”. Przywitanie uczestników
– 12:15-13:45 Warsztaty Kulinarne
– 14:00-14:30 Warsztaty „ZERO WASTE” robimy eko torbę na zakupy
– 15:00 – Gra terenowa „CSI Zagadki Nadleśnictwa Kalisz – Co gryzie las”. Gra dedykowana dla rodzin z dziećmi.
Grupa II Curry z sarny
– 13:30 – Rejestracja uczestników warsztatów kulinarnych „Dzikie Jadło”. Przywitanie uczestników
– 13:40-14:00 Warsztaty „ZERO WASTE” robimy eko torbę na zakupy
– 14:10-15:40 Warsztaty Kulinarne
– 16:00 – Gra terenowa „CSI Zagadki Nadleśnictwa Kalisz – Co gryzie las”. Gra dedykowana dla rodzin z dziećmi.
Grupa III Burger z jelenia
– 16:00 – Rejestracja uczestników warsztatów kulinarnych „Dzikie Jadło”. Przywitanie uczestników
– 16:10-17:40 Warsztaty Kulinarne
– 17:50-18:20 Warsztaty „ZERO WASTE” robimy eko torbę na zakupy
– 18:30 – Gra terenowa „CSI Zagadki Nadleśnictwa Kalisz – Co gryzie las”. Gra dedykowana dla rodzin z dziećmi.
Źródło: Nadleśnictwo Kalisz